Siirry sisältöön
Palvelu

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollossa koulutuspäivä 14.5.2024

Suun ja hampaiston terveys ja toimintakyky vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin. Hoida hampaitasi hyvin, niin voit ehkäistä monia hampaiden ja suun sairauksia.

Kun soitat oman palvelualueesi ajanvaraukseen, suun terveydenhuollon ammattilainen arvioi tilanteesi. Tarvittaessa hän antaa sinulle ajan vastaanotolle.

Jos sinulla on särkyjä tai olet ollut tapaturmassa, ota yhteyttä omaan palveluryhmääsi.

Potilaiden tulee perua hammashoitoaika, mikäli he ovat sairaita (kuume, flunssan oireet ym.). Mikäli potilas tulee sairaana kiireettömään hoitoon, potilas ohjataan pois vastaanotolta. Kiirevastaanotolle sairaana tultaessa tulee saapua yksin. Tällöin lapsilla ja huollettavilla saa olla mukana yksi saattaja.

Kuvassa hammashoitaja hoitaa potilaan hampaita.

Suun terveydenhuollon palvelut

Suun terveydenhuolto on jaettu neljään palveluryhmään. Varaa aika oman alueesi palveluryhmään.

Ajan peruutus ja asiakasmaksut

Jos et pääse vastaanotolle, peru aikasi viimeistään edellisenä arkipäivänä kello 15.00 mennessä. Asiakasmaksuasetuksen mukaisesti lähetämme yli 18-vuotiaalle maksun peruuttamattomasta, käyttämättä jääneestä vastaanottoajasta, jos et ilmoita ajoissa, että et pääse vastaanotolle.

Suun terveydenhuollon ajanvarauksia ei voi perua tekstiviestillä, vaan aika pitää peruttaa soittamalla ajanvarausnumeroon.

Hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille. Veteraaneille seuraavat suun terveydenhuollon palvelut ovat maksuttomia:

  • suun ja hampaiden tutkimus
  • ehkäisevä hoito
  • proteesin eli tekohampaiden hoidossa hammaslääkärin työn osuus.